
Podczas aktualizacji WordPress, wtyczek czy motywów, możemy na stronie zobaczyć taki komunikat. Strona wówczas jest zablokowana, ale zaraz po zakończeniu aktualizacji, znów staje się dostępna dla czytelników.

W momencie, gdy proces aktualizacji zostanie uruchomiony i napotkamy jakiś problem, komunikat ten może wcale nie zniknąć. Strona będzie nieodstępna dla czytelników. Możemy mieć również problem z dostaniem się do panelu administracyjnego, aby ponowić aktualizację. Nie ma jednak co panikować.
Nie musimy w tej sytuacji przywracać kopii zapasowych strony. Wystarczy, że wyłączymy ręcznie tryb prac konserwacyjnych, a możemy zrobić to bardzo prosto.
Potrzebujemy dostępu do serwera przez FTP. W katalogu głównym public_html tworzymy plik o dowolnej nazwie np. poprawka.php. Następnie w nim umieszczamy następujący kod php:
<?php array_map('unlink', glob(".maintenance")); ?>Teraz wystarczy, że wejdziemy pod adres naszej strony np. techfani.pl/poprawka.php i tryb konserwacyjny zostanie wyłączony. Plik w tej chwili nie będzie nam potrzebny i możemy go usunąć z serwera.
Już na początku rozwiewamy wątpliwości: gwarancja Xbox Series X obowiązuje od daty zakupu widniejącej na paragonie lub fakturze, a nie od momentu pierwszego uruchomienia konsoli….
Komfortowe stanowisko pracy wpływa na koncentrację, zdrowie i efektywność. Jeśli chcesz poprawić ergonomię, dobrym rozwiązaniem jest biurko regulowane, zwłaszcza w wersji elektrycznej. Fly-Desk oferuje szeroki…
W świecie hostingu dostępnych jest wiele rozwiązań – od najprostszych pakietów współdzielonych, przez elastyczne serwery VPS, aż po profesjonalne serwery dedykowane. Każde z nich ma…